TRE TRAPPOR UPP • KAJA

KAKACD016/LP001 • RELEASE 2013-11-18

Ladda ned bilderna genom att klicka på dem.

RECENSIONER

LIRA Musikmagasin #5 2013
Lira gillar


Det här är stark musik, musik som vågar, musik som inte tvekar. På något sätt gör den mig modig, får mig själv att räta på ryggen. Jag vill skrika, ja, så här är det att leva! Hur får de till detta? Främst känns det genom ansatsen i de två soloinstrumenten. Jag har aldrig sett dem spela men får en bild av att violinisten Livet Nord står med rak rygg, nästan lite bakåtböjd, med stolt hållning och sätter an tonerna en mikrodels sekund tidigt för att verkligen ligga på.
På samma sätt tänker jag att dragspelaren Camilla Åström drar spelet långt och brett och suger in extra luft för att skapa en riktigt övertygande harmonik. Jag kan ha helt fel men så låter det och det känns gott att svenska musiker så oförfärat rör sig i världstraditionen. För detta är musik från alla håll som smält samman till deras eget universum. Det började i Östeuropa och klezmer men förutom svensk folkton, fransk vals och annat som nämns på skivan hör jag också bland alla annat lite Piazzolla. Jag bara njuter och ryser lite över ryggen.

– Lennart Kjörling


Arbetarbladet
Betyg 4/5

"...en mycket spännande platta"
– Ralph Bretzer


Digjazz
Betyg 4/5

"Vad som i hög grad bidrar till att göra Kajas gränshatande musik så tilltalande och smittande är också det formidabla samspelet mellan de tre musikerna, som närmast löjligt enkelt sätter fart och färg på de raffinerade, uttrycksfulla och kolossalt mustiga låtar som gör Tre trappor upp till ett måhända ojazzigt, men alldeles underbart litet album."
– Peter Bornemar (www.digjazz.se)


Sydsvenskan
Betyg 4/5

"...genom hela plattan går ett starkt danssug."
– Alexander Agrell


Ikon 1931
 Betyg 4/5

"Musiken är varm, innerlig och tilltalande."

– Mattias Gustavsson  


Tidningen Kulturen

"...tre orädda musiker, som improviserar och lirar av hjärtans lust."
– David Härenstam

LÅTLISTA / LYSSNA

1. Besvärjelse

2. Danska vägen

3. Domslut
4. Och senare gick vi på begravning
5. Dans med ryska dockor
6. Fyra byråkrater och en brandtrappa

7. 43 m2
8. Dubbel espresso och en kondisbit
9. Pastellen gråter